LR Health and Beauty

VAN TOP TOT TEEN VEELZIJDIG VERZORGD MET ALOË VERA

Regeneratie en verzorging
Profiteer van de natuurlijke herstellende kracht van aloë vera voor de bijzonder gevoelige of vermoeide huid. De producten van LR ALOE VIA
vormen een beschermend laagje op de huid, koelen, kalmeren en bevorderen het herstel.

Special Care

Voor een gezond huidgevoel

Face Care

Gezichtsverzorging en -reiniging. Voor een stralend mooi gezicht
Body Care

Lichaamsverzorging en -reiniging. Voor een merkbaar zachtere huid

Oral Care

Mond- en tandverzorging. Voor een mooie, gezonde lach
Hair Care

Haarverzorging. Voor gezond, glanzend haar
Man Care
Verzorging voor mannen. Voor een frisse, verzorgde mannenhuid
Baby & Kids Care
Babyverzorging. Voor een zachte, beschermde babyhuid en sterke tanden
Sun Care
Bescherming tegen de zon. Voor een gezonde, tegen de zon beschermde huid

De aloë-veraplant

INFORMATIE
De aloë vera is een onopvallende plant die op het eerste gezicht aan een cactus doet denken. In werkelijkheid maakt hij deel uit van de leliefamilie. Aloë vera stamt uit een regio met extreem hete zomermaanden, waar vaak maandenlang geen regen valt, zoals: Cuba, Mexico (Yucatan), Brazilië, Afrika en de Canarische Eilanden. Om te kunnen overleven, heeft de plant in zijn bladeren grote vochtreservoirs ontwikkeld.
Vanaf 2001 heeft ook LR de talloze eigenschappen van aloë vera ontdekt. LR produceert hoogwaardige cosmeticaproducten en voedingssupplementen met aloë vera. Uitzonderlijk hoge gehaltes Aloe Barbadensis bladgel en geselecteerde combinaties van werkzame stoffen maken de aloë-veraproducten van LR tot een ware belevenis, zowel voor het innerlijk als het uiterlijk. Verwen uw huid elke dag met ons ruime assortiment aan verzorgende aloë-veraproducten, waarmee wij ook uw wensen voor een optimale huidverzorging kunnen vervullen. Voor onze LR aloë-veraverzorging gebruiken wij uitsluitend het binnenste van de plant. De teelt van aloë vera vindt plaats volgens de traditionele verbouwingsmethoden, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Beproefde kruiden, extracten en oliën harmoniseren uitstekend met de gel van aloë vera, en reinigen en verzorgen de huid.
PRODUCTIE
Aloë vera wordt op reusachtige velden verbouwd, die in de ongerepte natuur gelegen zijn. LR neemt uitsluitend de aloë-verabladgel van een grote hooggelegen plantage in Mexico af, die bij plaatselijke sociale projecten betrokken is. De bladgel wordt via meerdere nauwgezette stappen verkregen:
1. Mechanische reiniging van elk individueel blad in een waterbad om modder en overige restanten van het blad te wassen.
2. De groene buitenhuid wordt voorzichtig van de boven- en onderkant van het blad afgepeld om het geleiachtige binnenste van het blad te winnen.
3. Door middel van filterpersen en aansluitende reinigingsstappen wordt de aloë vera bladgel gewonnen.
4. Het afvullen van het geperste sap vindt plaats volgens technisch geoptimaliseerde voorwaarden waarna het sap meteen verzendklaar is.
De richtlijnen voor de productie worden volgens de criteria van de IASC (International Aloe Vera Science Council) uitgevoerd.
KWALITEIT
LR hecht bij al zijn producten groot belang aan kwaliteit. En dus worden ook de aloë-veraproducten ontwikkeld en geproduceerd met als doel de beste te zijn. Daarom gebruiken wij uitsluitend het zuivere binnenste bladmateriaal, het bladfilet, van de aloë vera; een voorwaarde voor de hoogste kwaliteit. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de verdere verwerking uiterst voorzichtig gebeurt, zodat de waardevolle ingrediënten ook volledig behouden blijven. LR richt zich op een hoge concentratie aloë-veragel in zijn producten, om zich van de concurrentie te onderscheiden. Dit wordt ondersteund door de jaarlijkse certificering en hercertificering van alle LR-producten door het International Aloe Vera Science Council (IASC). Dat wij hier reeds jaren in slagen wordt onderstreept door de toekenning van het begeerde IASC-kwaliteitszegel.
INFORMATIE OVER DE INGREDIËNTEN
Eeuwenlang werd aloë vera beschouwd als een “multi-talent” voor interne en externe toepassingen - vooral voor cosmetisch en medisch gebruik. Om bestand te zijn tegen warme en droge weersomstandigheden, heeft Aloë Vera het vermogen om water en essentiële voedingsstoffen* in de bladeren op te slaan. De tradities van de positieve effecten van deze stoffen gaan terug tot de tijd van Nefertiti en Cleopatra. ** Ze vormen de basis voor het voedende en regenererende effect van Aloë Vera-verzorgingsproducten van LR.
*Een lijst met de bekende werkzame stoffen van aloë vera op de volgende pagina.
**Kleinschmidt, K. (2016): Wunderpflanze Aloe Vera

Bekende werkzame stoffen van de Aloë Vera Barbadensis Miller
vitamines → A, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, foliumzuur, niacine, bètacaroteen, choline, mineralen → calcium, kalium, magnesium, natrium, koper, ijzer, zink, mangaan aminozuren → lysine, threonine, valine, methionine, isoleucine, fenylalanine, tryptofaan, arginine, asparaginezuren, serine, glutaminezuren, glycine, alanine,
tyosine, histidine, proline, hydroxproline, cystine, leucine enzymen → oxidase, catalase, amylase, bradykinase, cellulase, lipase, alliinase, fosfatase, creatine-fosfokinase, dehydrogenase, SGO-transaminase, SGP-transaminase mono-en polysachariden → acemannaan, arabinose, galactose, mannose, rhamnose, xylose, hexuronzuur, glucuronzuur, galacturonzuur, cellulose plantensterolen→ campesterol, lupeol, bèta-sitosterol aminosuiker → glucosamine, galactosamine en daarnaast → appelzuur, lignine, sapogenine
CERTIFICERINGEN
IASC
Gecertificeerd door het IASC (International Aloe Vera Science Council). Het IASC is een wetenschappelijke vereniging, die zich toelegt op de verspreiding en gebruik van de kennis van de positieve eigenschappen van de aloë-veraplant. Het IASC is gevestigd in Maryland (VS) en biedt de mogelijkheid om aloë-veraproducten volgens strenge maatstaven te certificeren, om de kwaliteit ervan te onderstrepen.
Dermatest
Het bedrijf Dermatest® werd in 1978 opgericht met als doel cosmetische producten met dermatologische en wetenschappelijke methodes te onderzoeken en beoordelen. Op deze manier moeten de producten veiliger worden in gebruik en moet de werkzaamheid meetbaar en vergelijkbaar worden.
Het ‘Original Dermatest®’ kwaliteitszegel is een garantie voor de inzichtelijkheid van de testmethoden alsook voor de veiligheid van gebruikers en producenten. Producten met dit kwaliteitszegel kunnen de geteste en bevestigde kwaliteit garanderen.

DE HUID
Kenmerken en behoeften

INFORMATIE
De huid heeft een oppervlakte van 1,5-2 m 2 en is het grootste orgaan de mens. De huid is een zintuig, een temperatuuren vochtigheidsregelaar, een beschermend afweerschild en een stemmingsaanduider. Het menselijk lichaam wordt door miljarden huidcellen beschermd tegen ziekteverwekkers, UV-stralen, hitte, uitdroging en kou. Talloze zenuwcellen maken een fijne tastzin en gevoeligheid voor kou, hitte en pijn mogelijk.
OPBOUW EN FUNCTIE VAN DE HUID
De huid bestaat uit drie hoofdlagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid.
SCHADELIJKE INVLOEDEN OP DE HUID
Roken is bijzonder slecht voor de huid, aangezien nicotine de huid sneller laat verouderen en de huid er slecht laat uitzien. Daarnaast kan roken leiden tot acne. Puistjes kunnen worden veroorzaakt door fast food, chocolade en alcohol. De zon en zijn uv-stralen kunnen voortijdige rimpels en huidvlekken veroorzaken. Slaapgebrek en voortdurende stress kunnen ook een negatief effect op de huid hebben.
KENMERKEN VAN EEN NORMALE HUID
Een normale huid heeft in de regel fijne poriën, is goed doorbloed en heeft een rozige teint. De huid bevat voldoende vet en vocht en de beschermende zuurmantel werkt goed. In de ideale toestand heeft de normale huid een uitgebalanceerde talghuishouding. De huid is soepel en glanst licht. Roodheid, puistjes of droge gebieden zijn gewoonlijk niet aanwezig.
BEHOEFTEN VAN DE NORMALE HUID
De vet- en vochtbalans van de huid is intact en de talgproductie is uitgebalanceerd. Geschikte verzorgingsproducten zorgen ervoor dat de huid soepel en zacht blijft.
KENMERKEN VAN EEN VETTIGE EN GEMENGDE HUID
T-zones (voorhoofd, neus, kin) hebben vaak een vettige glans, de huid heeft grote poriën en neigt tot onzuiverheden. De wangen hebben eerder fijne poriën, zijn vaak relatief droog en vertonen minder vaak onreinheden. De vettige of gemengde huid heeft vaak een oneffen structuur, maar heeft weinig lijnen en rimpels.
BEHOEFTEN VAN DE VETTIGE EN GEMENGDE HUID
Dit huidtype produceert overmatig veel talg (autoloog vet) en heeft daarom een balancerende verzorging nodig.
KENMERKEN VAN EEN DROGE EN GEVOELIGE HUID
De droge huid ziet er vaak ruw, schilferig en gebarsten uit. Dit huidtype vereist een hoge mate aan zorgvuldige verzorging.
BEHOEFTEN VAN DE DROGE EN GEVOELIGE HUID
De droge huid kan zowel worden gekenmerkt door een tekort aan vocht, alsook door een tekort aan vet. Daarom is permanente hulp van buitenaf nodig.

KENMERKEN VAN EEN GEVOELIGE HUID
De gevoelige huid vertoont overmatig veel geïrriteerde reacties zoals roodheid, branderig gevoel, jeuk, schilfers of acne.
BEHOEFTEN VAN DE GEVOELIGE HUID
De gevoelige huid heeft nood aan producten die haar beschermende barrière versterken, irritaties verminderen en het celherstel stimuleren.
KENMERKEN VAN EEN RIJPE HUID
Dit huidtype wordt gekenmerkt door rimpeltjes en lijntjes in meer of minder ernstige mate. Naarmate men ouder wordt,
vermindert de synthese van collageen, elastine, huidvetten en eiwitten. De elastische huidvezels worden kleiner en de elasticiteit vermindert. Ook kunnen er ouderdomsvlekken ontstaan.
BEHOEFTEN VAN DE RIJPE HUID
De rijpe huid heeft behoefte aan een rijke verzorging, die veel vet en vocht bevat en de spankracht en elasticiteit van de huid stimuleert.

LR ZEITGARD
In drie op elkaar afgestemde stappen naar een jeugdig uitziende huid

INFORMATIE
Veranderende schoonheidsidealen en het verlangen naar een jonge en vitale huid houden niet alleen vrouwen maar ook steeds meer mannen bezig. In onze dynamische maatschappij streeft men ernaar om, naast de dagelijkse verplichtingen, tijdsdruk en steeds terugkerende schadelijke invloeden, een op individuele behoeften afgestemd, snel en maximaal effectief systeem te vinden dat gemakkelijk in het dagelijks leven kan worden geïntegreerd.
FILOSOFIE VAN LR ZEITGARD
ZEITGARD is een innovatieve en integrale vorm van effectieve en duurzame gezichtsverzorging. Om optimale resultaten te kunnen bereiken, zijn de producten van Zeitgard Anti-Age Management gebaseerd op een mix van innovatieve technologie en cosmetica op basis van fysiologische processen. Innovatieve technologie in de vorm van geavanceerde apparatieve cosmetica. De natuurlijke processen van de huid dienen als basis voor zeer effectieve en gecoördineerde verzorgingsproducten alsmede als fundament van de technologische ontwikkeling.

Het integrale ZEITGARD Anti-Age Management is gebaseerd op de ZEITGARD-filosofie.
Om aan alle behoeften van de huid te voldoen, is de filosofie in drie opeenvolgende stappen onderverdeeld.
Het motto luidt: In vijf minuten een poriëndiepe reiniging en verzorging die op leeftijd en huidtype is afgestemd.
STAP 1: ZEITGARD CLEANSING SYSTEM
De basis van een goede en effectieve huidverzorging is een grondige en uitgebreide reiniging. Men bereikt een poriëndiepe reiniging in de eerste stap, met behulp van de ZEITGARD 1 met MICROSILVER-technologie en een speciaal afgestemde reiniging in de vorm van een gel en crème.
Daarbij wordt aangeraden om 1 minuut tijd te besteden aan de poriëndiepe reiniging met de ZEITGARD 1.
STAP 2: ZEITGARD ANTI-AGE SYSTEM
Het exclusieve ZEITGARD Anti- Age System omvat als tweede stap de speciaal ontwikkelde Anti- Age-producten die in combinatie met de innovatieve ZEITGARD 2 de rimpels verminderen en zorgen voor een jonger uitziende huid.
De Anti-Age-producten, zoals de ZEITGARD Anti-Age System Hydrating Cream-Gel of de ZEITGARD Anti-Age System Restructuring Cream-Gel, zijn specifiek afgestemd op verschillende huidbehoeften en kunnen tekenen van veroudering gericht en duurzaam
verminderen. De innovatieve ZEITGARD 2 transporteert de werkzame Anti-Age-stoffen door middel van de thermische warmte-/ koudemethodologie tot diep in de huidlagen en laat deze met de vibratietechnologie optimaal inwerken. Bovendien wordt de stofwisseling van de huid gestimuleerd, zodat deze beter tegen schadelijke invloeden is beschermd. Voor een uitgebreide verzorging is een behandeling van vier minuten voldoende.
STAP 3: CARE SYSTEM
Ter voltooiing van de eerste twee stappen rondt het ZEITGARD Care System met zijn individuele opbouwende verzorging de duurzaamheid van het uiterlijk af. Hiermee is de gehele behandeling afgerond.
Met behulp van speciaal geprepareerde Daily Care- en Special Care-producten wordt de huid beschermd en de uitstraling duurzaam verbeterd.
Maak op basis van uw wensen en de gewenste resultaten een keuze uit een veelvoud aan effectieve Care-producten die op het dagelijks gebruik zijn afgestemd.

TIJDLOZE SCHOONHEID - EEN SYSTEEM VOOR IEDEREEN
Het ZEITGARD Anti-Age Management is een totaal huidverzorgingssysteem bestaande uit drie fasen. In principe kan elke stap onafhankelijk van eerdere of volgende stappen plaatsvinden. Om echter een optimaal resultaat te bereiken, kunnen de drie systeemstappen als onderdelen van het
integrale ZEITGARD Anti-Age Management worden gezien. Dat wil zeggen: Voorafgaand aan uw individuele op uw huidtype afgestemde dagelijkse verzorging met de ZEITGARD Daily- en Special Care-producten, vormt de reiniging en verzorging met de apparaten ZEITGARD 1 en ZEITGARD 2 een voorbereiding van de huid op het hoogste technologische niveau.
CERTIFICERINGEN
Als het om uw huid gaat, neemt LR geen risico. Daarom worden alle producten en apparaten vóór de verkoop tijdens langdurige studies of proeven in de fabriek op hun effectiviteit en veiligheid getest. Hierbij hebben interne medewerkers op het gebied van onderzoek en ontwikkeling voortdurend nauw contact met de wetenschappelijke adviesraad, die bestaat uit interne en externe wetenschappers. Bovendien werkt LR al vele jaren samen met wetenschappelijke instituten zoals
Dermatest®.
Deze geconcentreerde wetenschappelijke expertise stelt LR in staat effectieve, veilige en telkens weer innovatieve producten voor de klanten te ontwikkelen.
PRODUCTEN
Cleansing System

• ZEITGARD 1 (Borstel voor de normale of gevoelige huid
• Cleansing System Gel All Skin Types
• Cleansing System Cream Sensitive Skin
Anti-Age System
• ZEITGARD 2
• Anti-Age System Eye Serum
• Anti-Age System Hydrating Cream-Gel
• Anti-Age System Restructuring Cream-Gel
Care System
DAILY CARE
• ZEITGARD Racine Dagcrème
• ZEITGARD Racine Nachtcrème
• ZEITGARD Racine Oogcrème
• ZEITGARD Racine Collageen Serum
• ZEITGARD Nanogold Dagcrème
• ZEITGARD Nanogold Nachtcrème
• ZEITGARD Nanogold Gezichtswater
• ZEITGARD Beauty Diamonds Nachtcrème
• ZEITGARD Beauty Diamonds Oogcrème
• ZEITGARD Beauty Diamonds Dagcrème
• ZEITGARD Beauty Diamonds Gezichtswater
• ZEITGARD Beauty Diamonds Rijke Intensieve Crème
• ZEITGARD Platinum Anti-Aging Cream
• ZEITGARD Platinum Express Eye Cooler
SPECIAL CARE
• ZEITGARD Serox Professional Eye Pads
• ZEITGARD Serox Wrinkle Care
• ZEITGARD Serox Intensive Result Cream
• ZEITGARD Serox Instant Result Serum
• ZEITGARD Serox complete set
• ZEITGARD Serox Lip Optimizer
• ZEITGARD Powerlift Gezichtscrème
• ZEITGARD Anti-Age System Sleeping Mask